ABRA FlexiBee Tweak Tool

Jednoduchý nástroj, který vám umožní na jednom místě nahrát uživatelská vylepšení do kterékoliv z vašich firem. Nemusíte stahovat XML soubory s rozšířeními a postupně je nahrávat do jednotlivých firem.

Jeden prsten vládne všem,
jeden jim všem káže,
jeden všechny přivede,
do temnoty sváže.

Tak zní slavné dvojverší z Pána prstenů. V našem případě je „Prstenem“ ABRA FlexiBee Tweak Tool. Umožňuje totiž nahrávání vybraných uživatelských úprav z jednoho místa. Jen si zaklikáte do kterých firem chcete úpravy nahrát, které to mají být a potvrdíte. Chvilka napětí a je to 🙂.

Obrázky se nestihly načíst.
Prosím opakujte akci zachvilku.

Tweak Tool

Jednoduchý nástroj, který vám umožní na jednom místě nahrát uživatelská vylepšení do kterékoliv z vašich firem. Dokumentace

ZDARMA

Stažení


Instalace a použití

Uživatelské tlačítko


Stahněte si XML soubor s uživatelským tlačítkem a nahrajete ho do jakékoliv z firem (horní menu Nástroje - Import - Import z XML). Uživatelské tlačítko je dostupné v evidenci Osoby a uživatelé (lepší místo jsem zatím nenašel 😞 ). Po kliknutí se obrazí okno s výběrem firem a uživatelských vylepšení.

Obrázky se nestihly načíst.
Prosím opakujte akci zachvilku.
Výběr firmy a vylepšení


Zaškrtávátky vyberte do kterých firem a jaké úpravy se mají nahrát. Pokud úpravy neznáte, tak kliknutím na název se přesunete na stránku s podrobnostmi.

Jakmile je vše potřebné vybráno, stačí kliknout na tlačítko nahraj do FlexiBee a je to. Po úspěšném nahrání je potřeba se z FlexiBee odhlásit a znovu se přihlásit. Tlačítka jsou „cachována“ (načtena při přihlášení) a změny se tedy projeví až při dalším.

Webová aplikace

Nechcete uživatelské tlačítko? Zkuste webovou aplikaci.

Před použitím webové verze se odhlašte z FlexiBee!


Obrázky se nestihly načíst.
Prosím opakujte akci zachvilku.
Přihlášení do FlexiBee


Vyplníte adresu a port svého FlexiBee serveru, uživatelské jméno a heslo. Aplikace se přihlásí a opět Vám zobrazí stejné okno jako u uživatelského tlačítka. Vyberete do kterých firem a jaká vylepšení chcete nahrát. Kliknete na Nahrát do FlexiBee.

Systémové a licenční požadavky

REST API pro zápis. Aby bylo možné vylepšení do FlexiBee nahrát, potřebujete mít v licenci aktivní API s možností zápisu.

Server musí být dostupný z internetu. Na cloudu nemáte problém, ale při instalacích na vlastní server musí mít přiřazenu veřejnou IP adresu.

Jaké úpravy jsou k dispozici?

Hromadné změny
Odpárovávač
Zamykač a odemykač
Modré tiskopisy

Pokud máte další úpravy, dejte mi vědět. Rád vaše úpravy doplním. 🙂

Závěr

Jednodušeji už to snad ani nejde. Navíc máte možnost nahrát vylepšení rovnou do více firem. To může být výhodné například pro účetní firmy, které spravují velké množství společností.

Doufám, že vám Tweak Tool pomůže 🙂.


Aktualizace 13. 5. 2019 - doplnění pár dalších "vychytávek"

Do Tweak Toolu jsem od jeho publikování doplnil několik dalších "vychytávek". Všimli jste si?

Kontrola v DPH a VIES

Jednou z věcí, které se mohou hodit, je kontrola adresy na dokladech na serveru adisreg.mfcr.cz nebo pro plátce z EU na serveru ve VIES.

Toto vylepšení má dva režimy použití.
Pokud je mu předáno DIČ subjektu, tak pouze zobrazí výsledky z patřičného serveru.
Ve druhém režimu se také zobrazí výsledek, ale navíc se tento výsledek uloží k dokladu jako příloha. Tato příloha se může hodit při případné budoucí kontrole zda je faktura správně.

Pozor ale na to, že finanční správa na svých stránkách uvádí, že tyto informace nemohou být využity jako důkazní prostředek pro nárok na osvobození od DPH při intrakomunitárních transakcích (zdroj).
Nebude ale problém, přesně dle instrukcí finanční správy, rovnou začít posílat všechna DIČ pro kontrolu na jejich e-mailovou adresu 😉.

Odesílání e-mailu přes webové rozhraní

Možná některým z vás vadí nutnost mít nainstalovaného mailového klienta pro odeslání faktury z FlexiBee. Jednou z možností jak odeslat e-mail i bez něj je využití webového rozhraní. Přidejte si tedy do svého FlexiBee tlačítko, po jehož použití se zobrazí stránka s odesláním dokladu e-mailem. Jen pozor na to, že faktury na cloudu budou odcházet z adresy noreply@fakturace.flexibee.eu (nebo tak nějak).

Nebo použijte třeba Ecomail 😉. Ten tento problém nemá.

Automatické párování zaškrtaných plateb

Chcete automaticky párovat jen některé platby? Tak buď pořádně filtrujte, nebo použijte tento doplněk. Opět se jedná o využití webového rozhraní FlexiBee. Správně sestavená URL adresa vložená do uživatelského tlačítka váš problém vyřeší.

Páruje se dle variabilního symbolu a částky

Přehledy změn na dalších evidencích

Tweak Toolem je také možné doplnit přehledy změn na evidence, kde chybí. Například na ostatní pohledávky a ostatní závazky nebo na vzájemné zápočty.
Na těchto evidencích pak pod ikonou 👁️ oka naleznete potřebný přehled změn.

Tiskopis souhrnného hlášení bez omezení na počet záznamů

Poslední věcí, kterou jsem pro vás opravil, je tiskopis souhrnného hlášení. Výchozí tiskopis ve FlexiBee je omezen na 40 záznamů. Všechny další jsou ignorovány a pro vytištění jste nuceni nahrát XML soubor do EPO a odtud teprve tisknout.

V tomto upraveném tiskopise již toto omezení není a je tedy možné vytisknout rovnou všechny záznamy, které v něm mají být.


Aktualizace 4. 6. 2019 - hromadné změny a odpárování na vzájemných zápočtech

Ve verzi 2019.2.2 byla do vzájemných zápočtů doplněna podporo výběru více řádků v přehledu vzájemných zápočtů. Doplnil jsem tedy pro tuto evidenci i hromadné změny a odpárovávač. Užijte si 😀

REST API, Vylepšení, Hromadné operace

- (27. 2. 2020)

Líbil se vám článek?

Nasdílejte ho svým přátelům na sociálních sítích.

Pinterest

Názory, připomínky a jiné komentáře

Dobrý den, je možné doplnit hromadné změny na interní doklady a odemykač na pokladní doklady. Děkuji.

Doplněno. Stačí spustit Tweek Tool a v hromadných změnách bude možné si je přiřadit na interní doklady a odemykač/zamykač na pokladní doklady

Dobrý den, pane Karle, je možné že nejde nahrát Odpárovat na Pokladní doklady, ve výběru je vidět, ale v modulu Pokladna tlačítko chybí. Děkuji.

Děkuji za upozornění,
chybná evidence byla opravena.

Spusťte Tweak Tool, zaškrtněte odpárovač na pokladních dokladech a proveďte nahrání. Chybně umístěné tlačítko bude opraveno. Po nahrání je potřeba se přihlásit a odhlásit.

Hezký den :-)

Dobrý den, je prosím možné doplnit hromadné odemykání/zamykání dokladů i do interních dokladů? Moc děkuji.

Doplněno hromadné odemykání a zamykání do interních dokladů. :-)

Dobrý den p. Karle. Nešlo by přidat hromadnou aktualizaci informací o firmách v Adresáři z internetu (Aresu). Teď to jde ve FlexiBee pouze ručně, po jednom záznamu (pomocí tlačítka Aktualizovat z internetu)?

Dobrý den Martine,
zaškrtat záznamy z adresáře a spustit hromadnou aktualizaci by asi šlo. Kolik máte záznamů v adresáři? Tato akce totiž bude trvat docela dlouho.

Dobrý den p. Karle. Jedná se cca o 2000 záznamů.

Dobrý den, je možné stvořit fakturu a průvodku "na jeden zátah"? Tzn. aby se dal na tiskárně využít oboustranný tisk? Děkuji

Ano. Teď jsem nedávno pro jednoho zákazníka vytvářel tiskopis, ktery najednou vytiskl zálohu, zdd i výslednou fakturu.

...a to lze cestou subreportů nebo Jasper Books nebo jinak? Děkuji

Subreporty

Dobrý deň,
Slovenský plátca DPH prekročil limit pri zásielkovom predaji do ČR a musí sa registrovať aj ako plátca DPH v ČR. To znamená spätne prerobiť faktúry podľa českého zákona o dph.
Myslím, že zmena sadzby DPH sa nedá urobiť cez hromadné zmeny, pretože je nutné následne prepočítať hodnoty DPH a celkovú sumu.
Myslíte si, že by sa to dalo cez export položiek VF do excelu, zmeniť sadzbu DPH
a následne po importe by FB čiasku DPH a Cenu celkom prepočítal?
Alebo existuje iné riešenie?
Ďakujem.

Peter Tomaschek: Změna sazby je aktuálně podporována jen jako změna typu sazby DPH. Tzn ze základní na sníženou atd. To v tomto případě nestačí. V tomto případě bych musel doplnit změnu přímo sazby DPH. Což by mělo jít.
Ovšem znamená to, že i doklady musí být "správně" zadávány. Pokud nechcete změnit celkovou částku doklad (což v tomto případě nejspíš nechcete), tak je nutné aby doklady byly vystaveny s typem ceny včetně DPH. Jinak FlexiBee zareaguje tak, že vezme jednotkovou cenu, vypočte nové DPH a to použije pro položku a tím změní celkovou cenu faktury.

Ďakujem za pomoc.
Pri registrácii za plátcu DPH v ČR sme na vyžiadanie FS predkladali obraty (základy dane) týkajúce sa zásielkového predaja v ČR.
Vychádzal som z názoru, že spätnou registráciou, nedošlo k zmene základu dane ale ku zmene sadzby DPH zo slovenskej 20% na českú 21%.
Zo Shoptetu sa do FlexiBee prenášajú ceny s typom bez DPH a to riešenie, že po doplnení hromadnej zmeny, kde by sa dala zmeniť sadzba a následne by došlo k prepočítaniu dane a zvýšeniu ceny celkom by bolo v tomto prípade správne.
Ale, dali ste mi chrobáka do hlavy a pozrel som sa do zákona o dph, kde sa hovorí, že základom dane je všetko, čo ako úhradu obdržal plátca a to bez dane za toto plnenie.
Je to trošku podobná otázka ako: Čo bolo skorej sliepka alebo vajce?
Preto som zmenil názor a budeme prerábať faktúry tak, aby sa prepočítal základ dane a cena celkom zostala.
Obdivujem Vašu prácu a želám všetko dobré.

Vložit nový komentář

Jsem programátor, horolezec a tak trochu FlexiBee fanatik :-).
Na CharlieBlogu sepisuji své nápady a poznatky už od roku 2006.

Powered by CharlieBlog Engine v2.3 - Login